Ameos

Az Ameos (Ameos, az Aonix terméke), olyan interaktív fejlesztői környezet melynek célja, hogy a szoftverfejlesztési folyamat hatékonyságát, valamint a folyamat során megtervezett és létrehozott termék minőségét növelje. Az eszköz a szervezet által választott munkastílushoz és módszertanhoz teljes mértékben illeszthető, grafikus elemzési és tervezési lehetőségeivel, lehetővé teszi, hogy a kérdések, ellentmondások, kockázatok minél hamarabb a felszínre kerüljenek, és így az ebből fakadó hibák elkerülhetőek. Az elemzés és tervezés továbbá hozzájárul, hogy a létrehozott rendszer, minél robosztusabb legyen, valamint a modell a fejlesztési folyamat részletesebb tervezésének, ütemezésének, és a későbbi fázisoknak, az üzemeltetésnek és karbantartásnak is alapja.

Az Ameos képes a szabványos XMI fájlok előállítására és betöltésére, így lehetővé teszi a CASE eszközök közötti átjárást, továbbá a dokumentált, nyílt API segítségével a meglévő integrációkon túl egyedi integrációk fejlesztésére is lehetőség van.

Az Aonix, 2007 elején nyilvánossá tette tervező eszközének forrákódját, minek eredményeképp a korábbi teljes funkcionalitással létrejött az OpenAmeos nyílt forráskódú tervezőeszköz, melynek fejlesztésében a Triad Kft. is részt vesz. Bővebben itt olvashat az OpenAmeos-ról.

Vizualizáció

Több felhasználó egyidejű kiszolgálása

Módszertan

Dokumentáció előállítás

Követhetőség és visszavezethetőség (traceability)

Kódgenerálás