DimensionRM

Az DimensionRM Workshop (A Serena terméke) nevű eszköz, ahogyan a neve (RM = Requirement Management) is sugallja követelmények nyomkövetésére és kezelésére (beleértve a követelményelemzést is) találták ki. Tekintetbe véve a projektek és szervezetek sokszínűségét, az eszközt úgy készítették el, hogy a különböző folyamatokhoz jól illeszthető legyen.

A projektek előrehaladásával a fejlesztési fázisban a cégek, különböző szoftveres eszközöket használnak az információk és a projekt komplexitásának kezelésére. A projektvezetés egyik fontos feladata, hogy a nagy tömegű, kölcsönösen összefüggő, különböző forrásokból és eszközökből származó információk kezelésére valamilyen megoldást meghatározzon, továbbá biztosítsa, hogy a követelmények a lehetőségek alapján, a leghatékonyabb módon teljesüljenek. Az DimensionRM lehetőségei ezt a célt szolgálják.

Az eszközhöz kapcsolódó szemlélet, módszer központi eleme a követhetőség és visszavezethetőség (nyomkövetés). Ezen elveknek a változásokat is figyelembe vevő érvényesítése garantálja, hogy pontosan (se nem több, se nem kevesebb) a koncepcióknak megfelelő megoldás készüljön el (what you spec is what you get).

Az DimensionRM a konfiguráció- és változáskezelés témaköréhez tartozó, számos elvárást ki tud elégíteni, a nyilvántartott különböző elemi információkra (követelmények, hibajelentések, stb.) vonatkozóan. Az eszköz kapcsolódó szolgáltatásai: változtatások előtti és utáni állapot on-line elérése, változtatási indokok nyilvántartása, változtatási kérelmek nyomkövetése, döntési történet (audit trail).

Az DimensionRM központi adatbázisa az informatikai világban elterjedt adatbázis-kezelő rendszeren alapszik. Minden információ kezelő rendszer esetében kiemelten fontosak a biztonsággal, az adatintegritással és adatvédelemmel kapcsolatos kérdések, ezért az DimensionRM fejlesztői bevált, megbízható rendszert, az Oracle adatbázis-kezelőt választották.

Az adatbázis további előnye a méretezhetőség, így az DimensionRM a nagyon kis projektektől, akár az óriás projektekig alkalmazható és olyan eszköz, amely bevált kis és nagy projekteken is. Az DimensionRM általánossága, testreszabhatósága, rugalmassága miatt több nagyvállalat és államigazgatási intézmény választotta belső információkezelési megoldásnak.

Az adatbázis partícionálása, a heterogén környezetek (UNIX, Windows, stb.) támogatása mind olyan funkciók, amelyek tovább növelik az DimensionRM lehetőségeit, hogy bármilyen környezetben, hálózaton és több mint 90 platformon helyt álljon.

Az DimensionRM Workshop adatbázisában kezelt adatok on-line elérésére két lehetőség adódik, az egyik a kliens felület, a másik a böngészős.

Előző Következő