Reviewer for Select Component Architect

A Reviewer a modellek szemantikai ellenőrzését végzi. Rámutat az elemzés és tervezés szintű modellek hiányosságaira, hibáira mielőtt a szoftver implementálása megkezdődne. Használatával, a tervezés alatt folyamatosan ellenőrzött modellben elkerülhető a hibák elburjánzása. A talált hibák természetét feltárja, következményeit ismerteti, és ellát stratégiákkal a hiba feloldására, illetve lehetőség van az egyes hibák automatikus javítására is. A Reviewer projektmenedzsment információkat is nyújt, melyek alapján pontosan megítélhető a még nem végleges tervezés szintű modell implementálásának kockázata. A belső szabványok, jelölések és az elemzési és tervezési folyamatok a fejlesztő csapat igényeinek megfelelően alakíthatók ki, melyeket a Reviewer ellenőriz, és betartat. Reviewer-el a modell hiányosságairól, hibáiról jelentéseket készíthetünk, ami biztosítja, hogy a megfelelő alkalmazás készül el, és azt jól is építjük meg. Különböző jelentések készíthetőek vele az egyes fejlesztőknek, ezzel is növelve a munka hatékonyságát a csapatban. Egyszerűen használható böngésző alapú felülettel rendelkezik, a jelentéseket HTML formátumban menthetjük el. Java, C++, Visual Basic, Forté TOOL nyelvekre vonatkozó szemantikai szabályok szerint is végez ellenőrzést, ezzel megkönnyítve a terv illesztését az alkalmazott programozási nyelvekhez.

Az eszköz több mint 100 konfigurálható ellenőrzést tartalmaz!

A Reviewer for Component Architect-nél elérhető, széleskörű ellenőrzéseket a Reviewer for Rose termékkel Rational Rose modelleken is végrehajthatjuk.

A Reviewer használatával a tervezési és az implementációs fázis lerövidül a tervek ellenőrzöttségével, így jelentős erőforrások takaríthatóak meg és a minőség is javul.

Előző Következő