Select Process Director

A Select Process Director a Select Business Solutions terméke.

A szoftverfejlesztési projektek folyamatait és feladatait az ISO 900x szabványcsaládnak megfelelően projektmenedzsment eszközökkel definiálhatjuk. Ez általában önmagában nem elegendő ahhoz, hogy a szoftverfejlesztési folyamatot szabványos módon, módszertanilag megalapozva, a szervezet sajátosságainak megfelelően végezzük.

A Select Process Director a szoftver életciklus folyamatainak részletes definiálására szolgál, lehetővé téve az MSZ ISO/IEC 12207 vagy más hasonló szabványnak való megfelelést, valamint elérhetővé teszi szervezetünk számára a magasabb CMM szinteket, egészen a legfelsőig. A Select Perspective módszertanból közel 4000 előre definiált elemi folyamatot, kockázatot, feltételt, erőforrást, eszközt, technikát és terméket használhatunk fel a projektek definiálásához, amelyek XML formátumban rendelkezésre állnak.

A Select Process Director Plus Studio modulját használva nemcsak az előre definiált elemekkel, hanem módosított, vagy általunk létrehozott elemekkel tetszőleges szoftverfejlesztési módszertant teljes technológiai mélységben specifikálhatunk.

Az eszköz használatával a napokig tartó projektterv összeállítása pár órára csökken. Microsoft Projecttel való integrációja lehetővé teszi, hogy a projektterv és a technológiai folyamatterv metrikáit, erőforrásait, állapotát mindkét irányban szinkronizáljuk.

A termék biztosítja a teljes Rational Unified Process (RUP) módszertan importját és elemeinek kiegészítését, testreszabását, így fejlesztési folyamatainkat könnyen tudjuk a RUP-hoz illeszteni.

A Process Director Browser és a Head Up Display a fejlesztők napi tevékenységét segítik azzal, hogy megmagyarázzák a projektben futó életciklus folyamatok és a folyamatokhoz kapcsolódó tevékenységek, valamint a tevékenységek végrehajtásához szükséges információk kapcsolatát.

A fejlesztő, ha akarja csak a rábízott feladatokat látja. Rögzítheti az aktuális feladatok elvégzésére fordított erőforrásait és a tevékenységek állapotát. Megjelölheti az elkészült eredmények elérési útvonalát, munkavégzési és folyamatoptimalizálási megjegyzéseket adhat a feladatok leírásához, így a gyakorlati tapasztalatok alapján fejleszthetjük szervezetünk folyamatait és megalapozhatjuk a magasabb CMM szintek elérését.

A projektet irányító személy a fejlesztők által felvett információkat a Workshop és a Studio modulban egy könnyen navigálható, áttekinthető felületen megtekintheti, testreszabható jelentésekkel összegezheti, dokumentálhatja. A fejlesztési projektben résztvevők mindannyian tudni fogják melyik folyamatnak ki a felelőse, a tevékenységeket kikkel együtt kell elvégezni, mikor mit és milyen formában kell előállítani.

A Select Process Director Plus kiválóan alkalmas a szervezeti és szakmai folyamatok definiálására, fejlesztésére, megosztására és közzétételére akár egy szoftverfejlesztési projekt keretein belül, akár a szoftveréletciklus támogató és szervezeti folyamatait tekintve.