Select Scope Manager

A Select Scope Manager a Select Business Solutions terméke.

A Select Scope Manager felgyorsítja és automatizálja az üzleti alkalmazások extrém programozás szerinti fejlesztését. Az eXtreme Programming (XP) szoftverfejlesztési módszertan előnye, hogy jelentősen csökkenti a fejlesztési folyamat idejét és költségét. XP fejlesztés során gyakran kell a fejlesztési visszajelzéseken és a megrendelői követelmények változásán alapuló gyors döntéseket hozni. A projekt irányát meghatározó megalapozott döntésekhez a fejlesztés metrikáinak, állapotának összegzett ismerete szükséges.

A Select Scope Manager egy többfelhasználós, többprojektes környezetben is alkalmazható, projektek közötti munkákat támogató projektmenedzsment eszköz. Akár Select Component Architect-ben, akár Rose-ban modellezett használati esetek importálásával definiálhatunk story-kat és taskokat.

A fejlesztő csapat tagjait feladatokhoz rendelve és a kockázatokat meghatározva tesszük folyamatossá a projekt követését. Varázsló segít meghatározni a prioritásokat, a feladatok kategóriáit és üzleti értéküket. A munka során felmerülő eseményeket, ötleteket, és elemzéseket feljegyezhetjük, az elkészült dokumentációkat a feladatokhoz rendelhetjük.

A fejlesztők könnyen megbecsülhetik és megtervezhetik a projekthez szükséges lépéseket, sőt az elkészített projekt sémát választható tartalmi szempontoknak megfelelően exportálhatjuk Microsoft Projectbe. Beépített jelentések adják tudtunkra, hogy ki melyik feladaton dolgozik, milyen feladatok vannak még hátra, melyik feladatnak nincs még felelőse, melyik feladat van késésben, milyen gyorsan halad a munka projekt, csapat és egyéni szinten.

A Select Scope Manager megfelelő és hasznos kiegészítője az eXtreme Programming módszertant alkalmazó szoftverfejlesztési projekteknek.