Tervezés (Design)

Az elemzés folyamán elkészített UML modellt a szoftveréletciklus tervezés folyamatában részletesebben kidolgozzuk. Az elemzés során egymástól függetlenül kezeltük az üzleti és architekturális komponenseket, azzal a céllal, hogy elkülönítsünk a platform független modellt (PIM) és így kövessük az OMG MDA koncepcióját. A tervezési folyamatban tovább finomítjuk platform független modellt, és egy automatikus vagy kézi modell-transzformációs lépéssel előállítjuk a platform specifikus UML modellt (PSM).

A szoftver-életciklusában az utolsó pont, ami a rendszer dokumentációjának tekinthető az, az UML modell. Vállaljuk egyedi formátumú és tartalmú, különböző szabványoknak megfelelő dokumentációk készítését az UML tervekből.

Az UML modell segítségével a szoftverrendszer könnyebben megvalósítható, karbantartható és továbbfejleszthető lesz. Ezért kiemelten fontos, hogy a modell és forráskód szinkronban legyen!

A szoftver részletes tervezéséhez számos minőségi szolgáltatásokat nyújtunk. Konzultánsaink folyamatos és eseti tanácsadással illetve tanfolyamok tartásával állnak ügyfeleink rendelkezésére. Segíteni tudunk a terv minőségének javításán az általánosítási, egyszerűsítési és kódgenerálási lehetőségeinek feltárásával, valamint tervezési minták alkalmazásával. Segítünk az általános, Framework jellegű megoldások tervezésében. Vállaljuk referencia értékű tervek elkészítését is, melyek alapján a teljes alkalmazás tervei könnyebben elkészíthetőek.

Általában az UML eredeti bővítési lehetőségeit is felhasználjuk a tervezés során. Segíteni tudunk a megfelelő UML profil választásában, kialakításában.

A tervezés során részletesen kidolgozott UML modellt felhasználva, könnyen elkészíthetjük alkalmazásunk forráskódját, kézi és automatizált módszerekkel.

Előző Következő