Dimensions RM

Az Dimensions RM (A Serena terméke) nevű eszköz, ahogyan a neve (RM = Requirement Management) is sugallja követelmények nyomkövetésére és kezelésére (beleértve a követelményelemzést is) találták ki. Tekintetbe véve a projektek és szervezetek sokszínűségét, az eszközt úgy készítették el, hogy a különböző folyamatokhoz jól illeszthető legyen.

A projektek előrehaladásával a fejlesztési fázisban a cégek, különböző szoftveres eszközöket használnak az információk és a projekt komplexitásának kezelésére. A projektvezetés egyik fontos feladata, hogy a nagy tömegű, kölcsönösen összefüggő, különböző forrásokból és eszközökből származó információk kezelésére valamilyen megoldást meghatározzon, továbbá biztosítsa, hogy a követelmények a lehetőségek alapján, a leghatékonyabb módon teljesüljenek. A Dimensions RM lehetőségei ezt a célt szolgálják.

Az eszközhöz kapcsolódó szemlélet, módszer központi eleme a követhetőség és visszavezethetőség (nyomkövetés). Ezen elveknek a változásokat is figyelembe vevő érvényesítése garantálja, hogy pontosan (se nem több, se nem kevesebb) a koncepcióknak megfelelő megoldás készüljön el (what you spec is what you get).

A Dimensions RM a konfiguráció- és változáskezelés témaköréhez tartozó, számos elvárást ki tud elégíteni, a nyilvántartott különböző elemi információkra (követelmények, hibajelentések, stb.) vonatkozóan. Az eszköz kapcsolódó szolgáltatásai: változtatások előtti és utáni állapot on-line elérése, változtatási indokok nyilvántartása, változtatási kérelmek nyomkövetése, döntési történet (audit trail).

A Dimensions RM központi adatbázisa az informatikai világban elterjedt adatbázis-kezelő rendszeren alapszik. Minden információ kezelő rendszer esetében kiemelten fontosak a biztonsággal, az adatintegritással és adatvédelemmel kapcsolatos kérdések, ezért a Dimensions RM fejlesztői bevált, megbízható rendszert, az Oracle adatbázis-kezelőt választották.

Az adatbázis további előnye a méretezhetőség, így a Dimensions RM a nagyon kis projektektől, akár az óriás projektekig alkalmazható, és olyan eszköz, amely bevált kis és nagy projekteken is. A Dimensions RM általánossága, testreszabhatósága, rugalmassága miatt több nagyvállalat és államigazgatási intézmény választotta belső információkezelési megoldásnak.

Az adatbázis partícionálása, a heterogén környezetek (UNIX, Windows, stb.) támogatása mind olyan funkciók, amelyek tovább növelik a Dimensions RM lehetőségeit, hogy bármilyen környezetben, hálózaton és több mint 90 platformon helyt álljon.

Előző Következő