1986 óta a piacon

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Triad Kft. fehér holló a hazai szoftverfejlesztői, rendszerintegrátori és tanácsadói piacon. Ritka madár, de nem elsősorban azért, mert negyedszázada van jelen, működik és ér el sikereket az üzletben – noha ez sem kis teljesítmény. Egyediségét alapvetően nagy szakértelme, tevékenységi köre és mindenek felett megbízhatósága jelenti: mintegy 10 éven keresztül a cég magasan kvalifikált mérnökei, az Elektronikus Számlamegjelenítés és Fizetés, az EBPP (Electronic Bill Presentment and Payment) gurui, akik időre, megállapodás szerint szállították megoldásaikat, majd támogatták a gyakran több százezres felhasználóval rendelkező rendszereket.

De vajon milyen úton jut el egy maroknyi magyar mérnök oda, hogy egy ilyen – mindennaposnak nem nevezhető – területre ássa be magát, és ott nemzetközi szinten is elismert tudásra tegyen szert? Egy rövid történeti visszatekintés megadja a választ a kérdésre, ugyanakkor megerősíti az olvasót: ha még nem a Triad ügyfele, bátran bízhatja a cégre e-Dokumentum kezelő-rendszerének kialakítását, ha pedig már a Triad ügyfele, nyugodtan alhat.

Kelen András, a cég tulajdonosa és ügyvezetője 1967-ben szerzett villamosmérnöki diplomát a Műegyetemen. A mintegy 20 év különböző mérnöki posztokon eltöltött idő után megalapította a céget.

A kezdeti, puhatolódzó lépések után a cég első komoly profilja az értéknövelt tevékenységgel egybekötött szoftverkereskedelem volt. Az igazi, nagy áttörés 1990-ben következett be: egy amerikai üzletszerző körút után belevágtak a nagyteljesítményű nyomtatók (Delphax) és a legigényesebb (katonai és valós idejű) alkalmazások követelménykezelésére, tervezésére és tesztelésére szolgáló eszközök kereskedelmébe. Az üzlet oly mértékben bejött, hogy 2 év múlva a hazai nagyteljesítményű nyomtató piac 25 százalékát mondhatták magukénak, de szép eredményt értek el a modellező eszközök terén is (ami a saját szoftver technológiájuknak az alapja is lett). A kilencvenes években a nyomtatóüzletág mellett a Triad másik fő szakterületét a szoftvertechnológia, pontosabban az alkalmazás életciklus kezelés (ALM) képezte. A valós idejű és katonai rendszerek környezetéből származó szoftverfejlesztő eszközeikkel és módszertanokkal – többek között - műveseállomások szoftveres környezetét alakították ki. Magyarországon az elsők között voltak az Objektum Orientált (OO) paradigma és módszertan elterjesztésében, a három- és többrétegű alkalmazások kialakításában és tervezésében. Tanácsadásuk és eszközeik segítették pl. a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet (PSZÁF) informatikai rendszerének kialakítását.

Időközben azonban a piac mind a beszállítói, mind a felhasználói oldalon átrendeződött, így a kilencvenes évek végén új üzleti területeket kellett keresni. Újakat, ám lehetőleg olyanokat, ahol hasznosítani lehet a nyomtatók és az üzletkritikus szoftverek modellezése terén megszerzett mély és meglehetősen egyedi szaktudást. Természetesen a szerencsére is szükség volt ahhoz, hogy a Triad 1999-ben megismerkedjen, majd szerződést kössön az EBPP elismert képviselőjével, a CheckFree-vel. Az egyesült államokbeli pénzügyi szolgáltató vezetői gyorsan felismerték, hogy nagyon jó kezekbe kerül EBPP-szoftverük. És nem kellett csalódniuk.

És mindebből vajon mi a tanulság? Egyrészt az, hogy tudással, szorgalommal és tisztességgel egy kis hazai csapat is hosszú életű és sikeres lehet a piacon, másrészt az, hogy a Triad igazán érett korba lépett, és egyedi szaktudása, valamint eddigi eredményei garanciát jelentenek jövőbeli ügyfelei számára. Azon társaságok számára, amelyek felismerik az elosztott, Smart Dokumentum alapú tranzakcionális megoldásokban rejlő óriási előnyöket.

Over 30 years in business

Triad can be considered a unique player in the Hungarian software, consultancy and solution provider arena. This is not attributed to the long, uninterrupted presence only, but rather the wealth of experience, know-how in a nice markets, plus the reliability and the dedication to serve the customers. Our highly qualified engineers keep a close eye on the rapidly changing technological and business environment and thus possess up-to-the-minute insight into the intricacies of the latest developments from business considerations via deployment to operations.

Andras Kelen the owner and CEO launched the company in 1986 targeting the highest category of business players like telcos, utilities, graduated from the Budapest Technical University in 1967 as an electronic engineer with a somewhat equivalent degree to Msc.

The low key operations have been accelerated in 1990 after a business trip to the US. The trip ended up with a number of contracts with leading US corporations like the forerunner of the high speed printer market Delphax, Interactive Development Environment who pioneered the graphical design of mission critical applications for the real time and military applications, or later Marconi, the originator of the most sophisticated requirements management system for the same market and the Japanize Hitachi, but the most important benefit was the understanding of the business conduct and behaviour of advanced countries.

The current focus area, the Share Smart Document System based solutions over the Zero Corner Model transaction and persistence layer. We target our activities to deliver turn key systems of the highest quality in a timely manner for large corporations, SSCs, financial institutions. We are proud of delivering sizeable transaction based systems, like the region’s first National Bill Consolidation Platform or e-Billing/e-Invoicing systems of national utilities.

Take a look at the overview of the past over 30 years to convince yourselves: even a small Hungarian company can survive the turbulences of the troubled years and be successful on both the local and international markets. The successful past and the underlying business philosophy are the guaranties of Triad being a reliable partner for you too, and partnering with us will secure your sensitive and most complex transactional systems let it be a supplier portal or sophisticated e-document systems into the right hands.